неделя, 4 октомври 2015 г.

РАЗКРИТИЕ: Тошо Тошев прави партия

Новата авантюра на Тошо Тошев, наречена интернет платформа за изработването на анализи, социологически и изследователски проучвания, скоро ще прерасне в партийна структура.


Като първа стъпка „патриархът на вестникарството" ще пусне Институт за стратегии и анализи, който ще организира лекции и семинари по темите вътрешна, външна политика и енергийна структура. За развиване на идеите са поканени академици от всички цветове на партийната вихрушка, както и крупни бизнесмени. От последните ще се изисква да финансират новата авантюра на фалиралия вестникар. А от академиците в съвета на старейшините да облъчат обществото под формата на лекции и анализи по темите вътрешна, външна политика, социални и демографски въпроси.

Патрон на политическата структура на медийния гуру ще бъде вицепрезидентката Маргарита Попова. Бъдещата формация ще стартира в навечерието на президентските избори, а новата „Блага Димитрова" има амбициите да използва новата платформа и да атакува поста на държавен глава. Единствената задача на вицепрезидентката през мандата на Росен Плевнелиев бе да пали фитила през определен период и да хвърля „приятелски огън” срещу президента, който нито за миг не призна за свой шеф.

Преди време съвсем не случайно в ефира на националната телевизия журналистката "по пантофи" Валерия Велева спомена, че не бива да се изключва ролята на Маргарита Попова в бъдещите президентски избори, която била толкова добра кандидатура, ама наистина толкова добра… Дали ще е така имаме време да видим, но изявлението съвсем не бе случайно.

ТошоТошев, който досега се ползваше със завидната позиция, през която минават токовете между политика и медии също бил сигурен, че Маргарита Попова е единствената адекватна и безкомпромисна личност в президентската институция и й обещал светло бъдеще като титуляр на „Дондуков” 2. Сделката вече е сключена, сега се търсят благодетели с широки портфейли, които да платят сметката за президентските избори. Проектът имал амбициите да се разрасне за следващите парламентарни избори. Политиците през годините, които го виждаха като регулировчик, сега трябва да се примирят с ролята му и на политически гуру.

Флагманът на българската журналистика, който в последната „Преса" написа, че душата на България е на химиотерапия, явно търси лек за съществуването й отвъд думите. Старият вестникарски лъв, който след поредния фалит разбра, че медиите все пак не са 4 -ата власт и който прокламираше, че всички са на изкуствено дишане уста в уста с „блатните сомове" на българските величия, иска вече да бъде един от тях. Дано не се окаже поредната „Лъжа"!
BIG5.BG

Няма коментари:

Публикуване на коментар