сряда, 6 февруари 2019 г.

Кой написа К.Р за Пеевски?

Най-обикновена спортна дописка се превърна в гвоздея на последния брой на в. "Преса".


Това съобщи сайтът Ureport, който направи разкритието. И макар то да идва почти 7 месеца по-късно, със сигурност случаят ще влезе в съкровищницата на българската журналистика.

Дописката е на 54-страница в последния брой на "Преса". Той е от 31 юли 2015 г., след което изданието се закрива заедно със списание "Тема".

Тя съдържа закодирано послание във вид на акроним. И то е ни повече, ни по-малко "К*р за Пеевски". Явно журналистите са искали да го отправят на прощаване.

Информацията е озаглавена "Би Ти Ви се натиска за мачовете на ЦСКА". Съвсем естествено, тя остава почти незабележима на фона на обръщението под заглавие "Химиотерапия", с което главният редактор Тошо Тошев се обръща за сбогом към читателите.

Апокрифното послание се състои от първите букви на първите 12 изречения:

Канал 3 е на път да загуби биткаата за  директното излъчване на мачовете на ЦСКА от новия сезон на финалната права.

Участието на "червените" във "В" група предизвика сериозен интерес от конкурентни медии, а финансовото измерение на офертите им може да накара БФС да преосмисли досегашния за телевизионното предаване на срещите от трета дивизия.

Реален претендент от вчера е Би Ти Ви.

Запознати коментираха, че ръководни фактори на медията са провели вчера срещи с представители на "армейския" клуб и на футболната ни федерация.

А конкретен резултат от тях се очаква да бъде оповестен днес или утре.

Преса научи и че сумата, която телевизията е предложила, за да прияти в своя ефир двубоите на ЦСКА, е шестцифрена.

Експресната акция на Би Ти Ви не притесни никого от Канал 3.

Естествено е да има апетити от страна на конкуренцията.

Важното е, че ние имаме договор и няма правно основение той да бъде прекратен.

Сигурни сме, че мачовете на ЦСКА остават при нас.

Конкретното разписание на програмата им по дни и часове очаквайте утре (днес - б.а.) или в събота", казаха от медията през "Преса".

И уточниха, че ще ангажират минимум по шест камери за всеки двубой на столичани във "В" група.

Следват още два абзаца, които не съдържат апокрифно послание. Те или са сложени с цел маскировка на истинския завмисъл, или е трябвало да бъде запълнено пространството.

Със сигурност това е направено умишлено, коментираха пред Клуб Z запознати. Дописката заема прекалено голямо място. А и дори неспециалист ще забележи, че някои от цитираните изречения са неоправдано дълги. Явно с определена цел.

Протестът в "Преса" е по-завоалиран и от онзи в акростиха „Долу Тодор Живков“ във в. „Пулс“ от 1985 г., коментира Ureport.

Ето онова знаменито стихотворение "Есен", чието авторство остава неизвестно и до днес, макар във вестника да бе подписано с името на Маргарита Петкова. Поетесата отрече тя да е автор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар