неделя, 2 ноември 2014 г.

Цвета Кирилова: Време е за ново българско възраждане

В тези трудни за България времена, в които ни затлачваха година след година празнодушни и самодостатъчни политици, сме изправени пред отговорната задача сами да помогнем на себе си! Време е да припомним на забравилите и на невежите, че зад щедрото доверие и изключителната толерантност на българите се крие незамръкващия дух на смелостта и жаждата за знание.
Българин е онзи, който познава историята си, българин е онзи, който не се страхува да изрече имената на борците за Свободата на България, организаторите на въстанията,  предводителите на четниците и техните пламенни вдъхновители. Днес повече от всякога е времето за Второто българско възраждане. България ще я бъде, повече и по-далече от мирогледа, паднал жертва на материалното късогледство.

България ще я бъде отвъд сметките на хитри държави с недоносена и манипулирана история, чакащи трепетно да се окичат с последните лаври на завещаното ни с кръв от предците ни. Земята на българите е апетитна хапка! Българинът винаги е оставял големи, но изстрадани наследства на децата и внуците си. 

Българинът никога не предава рода си! Българинът е живял бедно и скромно, за да извисява темелите на духа си, за да калява характера си, като отделя залък от устата си, за да поднесе къс книжовна и духовна храна на бъдещите поколения. Спомнете си за Ботев и Левски, как без стотинка, с празни стомаси и светещи очи, стоически са удържали на изпитанията и са бичували волята си, за да пребъде днес България. 
Спасена от лошотията на нрава и мръсното същество на поробителя. КОЙ ДНЕС Е ГОТОВ ЗА ТОВА? Време е за ново ВЪЗРАЖДАНЕ, БЪЛГАРИ! Иска се само да си спомним кои сме били, да се потопим в историята на родовете си, пътувайки назад във времето с мисълта ни, за да изригне онази Светлина на Просвещение, даваща неограничена енергия за днешното ни съществуване. За себе си зная. 

Само тези, които обичат истински България и са готови да умрат за нея, са в състояние да изведат напред Родината ни! България не е на продажниците, на окупаторите, на васалите, на колониалистите, на злодеите, на завоевателите. Всеки, който сключва подобни сделки с тази паплач, е враг на земята българска и на народа. 

Не е българин този, който сключва сделки с дявола. Не е българин този, който не издържа на материалните изкушения. Не е българин този, който не умее да се надсмее с каления си нрав над съблазните. Българинът има безупречно ДНК, в което се оплита и миналото, и бъдещето. В него е кодът, който Бог ни е оставил в наследство, като на най-свидно чедо. Създателят е у нас и ние сме в него. "Времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме". Да, Дяконе. Ти си изпреварил много времето на своето рождение и за туй си част от тази светлина на всеобщо пробуждане. Идва нов миг, идва нов сезон, който ще разкрие толкова много истини. Тогава през сълзи на радост и преклонение ще разберем същността на героичния и славен подвиг на ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ. 

Цели родове българи понесоха тежката си участ и бреме, за да се насладим на предстоящото ни НОВОРОЖДЕНИЕ. Постиженията на ненадминатите ни исторически личности, просветители и книжовници ще ни карат да се покаем и да се извиним за прегрешенията си, осъзнавайки какво са знаели в аванс и за какво са се трудили и лишавали, за какво са губили животите си. Време е да се възродим и да се пречистим, да покажем, че духовното ни израстване, не се влияе от материалните лишения и, че никой не е в състояние да претопи напълно или да обезкърви смелите лъвски сърца на българите. България ще я пребъде, важно е да разберем, че сме на финалната права и трябва да устоим на това тежко сражение. 

Духът, вярата, азбуката и светлината са над всичко. Този огън ще грее и ще ослепява, затворниците на тъмните сенки и злото. Днес мнозина гледат по света на нас с презрение, вероятно заради хилядолетната ни култура. Ние ще изградим една нова Цивилизация, достойна да съперничи на най-големите в епохата. 

Днешните и бъдещите родолюбиви политици трябва да разберат отговорната ни обща задача, нашето най-важното дело в световен мащаб е да създадем Империя на духа, такава за каквато е мечтал цар Симеон Велики. Една нова Цивилизация, която ще вдъхне увереност и самочувствие на българите и, която ще ни даде възможност да отстояваме собствената ни идентичност столетия наред. Истинска Империя на духа, която да издържи на превратностите на времето. Нацията може да се прославя и занапред с предстоящите постижения в областта на културата и образованието. 

Тази култура започва от Кирил и Методий, създатели на българската азбука. Трябва да знаем, че бъдеще имат политици - духовни водачи на нацията, които успеят да формулират каузата за културното и ценностно Възраждане на България и поемат отговорността да я отстояват. Призвани сме да бъдем Цивилизация на Духа, център за бъдещ голям световен духовен прогрес. 

Цвета Кирилова, председател на "Сдружение Азбукари"


Няма коментари:

Публикуване на коментар