събота, 30 март 2013 г.

Г-н Тонев, този Левски ли ще става шампион?

Тодор Батков е известен с един куриозен парадокс. Колкото пъти си отвори устата преди мач с ЦСКА, толкова пъти Левски пада от ЦСКА. Е, прочу се и с още няколко бритиш хомосекшуъла и една екскурзия до Волжска България, но първият парадокс е най-закономерен.

В последно време Батков, понеже е опитен адвокат, се усети и спря да говори преди мачовете с ЦСКА. Пред микрофоните го наследи новият шеф - Иво Тонев. Дали неговото управленско ниво не е същото като на Батков, оставям да прецените на вас. Ще ви помогнат последните издънки на Левски и трите поредни равенства.

След предпоследното равенство Иво Тонев обяви, че ТОЗИ ЛЕВСКИ ще е шампион. Днес видяхме как. С голове от засади - ето как. В други времена, когато Левски имаше корави играчи, това щеше да е достатъчно. Но сега в отбора са събрали толкова уплашени от синята фланелка момчета, че и от самолет да пускат топката във вратата пак няма да могат да бият.

Тази седмица Батков каза нещо правилно. Като не играят, ще ги изгоним всичките. Правилно по принцип, но трудно осъществимо. Защото всичките издънки си имат договори. А в Левски няма пари за неустойки. А и няма смисъл.

Адвоката се гласи да поеме по пътя на Литекс. Само че Ловеч е едно, а Герена друго. Първо - школата там не е от два месеца. Отне 5-6 години и много работа на Феро. Второ - Гриша Ганчев може да си позволи да загуби две-три години, но да си създаде собствен отбор. Батков и Тонев не могат. Защото са в Левски. Тук топките трябва да си изядеш, но задължително да си шампион. Калъфки не се приемат. Еле па планирани калъфки.

И докъде я докарахме? Селяните от Ловеч и Лудогорец излязоха по-умни от Левски и ЦСКА. Направиха си базите и сега дори да падат, играят смислен футбол. Създават играчи, пращат ги млади в националния отбор, където Любо им помага да станат още по-добри, и до няколко години ще почнат да продават на печалба. А Левски и ЦСКА само плащат като попове на мениджърите, за да им водят некадърници. И после ни обещават, че ще са шампиони. Може и така да е. Ама надали.

Цветан Ламбрев



Няма коментари:

Публикуване на коментар