неделя, 4 януари 2015 г.

Проблемът изобщо не е в племето, а в моментното му състояние!

Проблемът изобщо не е в племето, а в моментното му състояние! И по-точно в РОБСКОТО МИСЛЕНЕ, което му е втълпено в следствие на пет века османско и половин век комунистическо робство! Иначе народът ни, защото българите не са просто племе, а народ, си е много добре даже! 


Когато развитите европейски държави и цивилизации, като Германия, Франция и Англия са били още племена, които са живеели в разни малки допотопни селища, българските "варвари" не само че са имали държава, но и са били една от трите империи на континента и са пребивали останалите две империи Византийската и Франкската при най-малкият повод, строели са непревземаеми крепости и могъщи градове с разкошни дворци, канализация и дори с отопление с пренос на топъл въздух от едно помещение в друго и то на десетки метри разстояние!

Сега знам, че и ти като повечето "гении" ще ми кажеш: "Какво ме интересува това, след като е било преди повече от 1000 години?!?" Ами много просто! Както обичаше да казва Росен Петров, преди и той като повечето българи да се продаде на някой друг лев: "АКО НЕ ЗНАЕМ КАКВА БЪЛГАРИЯ СМЕ ИМАЛИ, НИКОГА НЯМА ДА ЗНАЕМ КАКВА БЪЛГАРИЯ МОЖЕМ ДА ИМАМЕ!" 

Представи си само след като "варварските" ти предци са успели да постигнат всичко това преди повече от 1000 години, какво би могъл да постигнеш ти при съвременната техника и технологии, ако се захванеш с нещо градивно, вместо по цял ден да мрънкаш и да се оплакваш: "Колко сме зле и как никога няма да се оправим!"
Послепис: "Под "ти" няма предвид само теб, а всички подобни на теб екземпляри, които за съжаление в момента са все по-голяма част от народът ни и които само мрънкат и чакат да дойде някой друг да ги "оправи"!

Иван Колев


Няма коментари:

Публикуване на коментар