сряда, 24 декември 2014 г.

Цвета Кирилова: Държавната субсидия за партиите да отива за лечение на деца

Участието на много българи като доброволци е искрена проява на загриженост. Българите са с големи сърца, въпреки трудностите хората дадоха всичко от себе си, кой с труд, кой с финансови средства.
Бих насърчила всеки един да помага, каза Цвета Кирилова в предаването "Преди обед" по bTV по повод участието на доброволците във варненския квартал "Аспарухово", който пострада от наводненията. Цвета Кирилова и Николай Урумов коментираха добрите постъпки на хора през изминаващата 2014 година.

По време на предаването беше показан случай, как деца връщат изгубени пари. "За мен това, че някой е върнал пари не трябва да ни учудва, тези пари са важни за някого. Поздравявам хората, които имат това възпитание. Eдин ден доброто ще се върне при тях. Нашата мисия е да бъде човеколюбиви и да подкрепяме всеки един човек, който има нужда от помощ. Човек, който получи добро със сигурност и той ще подаде ръка към някой друг", коментира случката Цвета Кирилова, която е председател на "Сдружение Азбукари".

Децата нямат предразсъдъци за разлика от големите. Всяко дете е готово да помогне. За нас тази година бе много важна, успяхме да създадем две площадки, на които могат да играят и деца с увреждания - едната е в София, а другата във Велико Търново. Предстои такава площадка да бъде направена и в Бургас. Трябва да приобщим децата с увреждания, коментира Кирилова.

Актьорът Николай Урумов от своя страна коментира, че е хубаво, че има хора, които правят добрини и трябва да се възхищаваме от техните постъпки.


ВИДЕОТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК


В предаването "Преди обед" бе показана и историята на Бетина Терзиева. Младата жена, от позицията си на гражданин на България, призова всички народни представители да се откажат от първата си заплата или поне част от нея и да я дарят за лечението на болно дете от Бургас. Над 100 депутата вече са направили това.

Цвета Кирилова каза: "Познавам Бетина и я подкрепям, но имам и по-различно мнение по въпроса. Всеки един депутат трябва да е отворен към дарения. Този случай обаче показва и неравнопоставено третиране към други деца, един случай е изведен напред. Това не е най-правилният начин. Представете си ако всички майки с подобни деца, притискат депутатите да им даряват заплатите си. Вместо това може 140 млн. лв. държавна субсидия да отидат за крайно нуждаещи се от лечение деца. В една Германия например субсидията за глас е 1,60 лева, а при над е 11,50 лева. Десет пъти повече отделя една бедна България", посочи председателят на "Сдружение Азбукари".

"Данъчните облекчения за дарения са 5% за физически и 10 процента за юридически лица. Трябва да се борим този процент през 2015 година да се изравни, защото и фирмите и гражданите правят добро, а това добро не трябва да се дели", призова Цвета Кирилова.

В края на предаването по bTV бе представена и историята на автомонтьора Мишо, който е сляп, но въпреки това ремонтира коли и мечтае да има постоянна работа. Този човек е голям човек, той е целунат от бога. Преди време аз също можеше да загуба зрението си. Преминах през едномесечно лечение и много благодаря на рехабилитатора, който бе на 33 години и бе изгубил зрението си, каза със сълзи на очите Цвета Кирилова. Николай Урумов се трогна от историята с Мишо и призова хората да обръщат внимание на такива личности, а не да бъдат обърнати само към собствените си проблеми.

"България да въздигне духа си. Това е моето пожелание за следващата година", завърши Кирилова.

1 коментар:

  1. Необходимо е както намаляване на партийните субсидий,да се намали и броят на депутатите,като така ще се намалят служебните МПС,апартаментите,разходите за сътрудници и други разходи.Средствата могат да бъдат пренасочени в други по-важни области.

    ОтговорИзтриване