петък, 26 декември 2014 г.

Имаме богата история, имаме традиции, имаме безброи причини да заявим, че заслужаваме повече

Подобни представления не Ви ли възмущават? Докога ще приемаме с насмешка нещата, от които всъщност зависи начина ни на живот? Освен негодувание, изразено в словесни изблици, друго ще направим ли?

http://www.vbox7.com/play:a4dd88769b

Намираме се в едни от най-светлите и скъпи за нас дни от годината. Пътуваме отблизо и отдалеч, за да се срещнем с нашите семейства и приятели. Заедно споделяме емоции, чувства и незабравими мигове, които топлят душите ни дълго, дълго време. Нека обаче задържим положителните си и приятни усещания, и ги насочим към една обща цел, а именно да заживеем по-добре и по-достойно... В БЪЛГАРИЯ! Да, в България - нашата родина, нашият дом. Мястото, където се чувстваме най-комфортно, уютно и сме заобиколени от най-близките ни. Без обединението ни в силно общество... само ще следим с поглед отлитащите след нас поколения в чужбина. Това ли искаме?

И така, българино - къде е твоят дух, къде е твоята сила, които са те съхранили през вековете ? Умряха ли те ? Само на думи ли остана нашата гордост?
Кога ще изпитаме удовлетворение от гледката навън? Навън, където са другите. Тези, за които не мислим, подминаваме, игнорираме. Вглъбени сме единствено в собствените си проблеми, а всъщност не разбираме, че зависим един от друг.

Имаме богата история, имаме традиции, имаме безброи причини да заявим, че заслужаваме повече. Защо позволяваме да ни управляват шайка безбожници ? Хора продаващи собствените си майки само и само за да натрупат облага за себе си? Те са превърнали страната ни в един голям театър, чиято публика в наше лице гледа техния спектакъл.
Те водят нашия народ стремглаво към гибел, а ние стоим отстрани безмълвни ? Какво чакаме, на какво и на кого се надяваме ? Няма кой да ни осигури благополучно бъдеще нито за самите нас, нито за тези след нас. Ние държим съдбата си!

Не, не се прибирайте вкъщи заредени с лошите примери от деня си. Нека не повтаряме грешните си постъпки, като се надяваме нещо различно да се случи. Трябва ни нов курс, по който да поемем!

Заобиколени сме от купища абсурдни ситуации в ежедневието си. Подложени сме на безпрецедентни издевателства над личността ни. Потъпкани са правата ни, нашите идеали биват заменяни от други такива. Какво ни възпира да излезем от релсите на влака, който неуморно пътува към краят ни като нация ? Нима не стига това, че получаваме за труда си единствено подаяние, а не заплащане, което да отговоря на изработеното от нас ? Възрастните хора, дали своя живот в непрестанен труд и усилия, сега не могат да се нахранят нормално ? Децата ни биват обучавани в духа на една подменена история, подменени и изкривени символи за морал и достойнства? Плащаме сметки, които са дори по-големи от тези на хората в другите страни, където доходите им са десетократно по-високи ?
Къде отидоха, отиват и ще отиват парите ни, ако продължаваме да не се изправяме срещу системата, която ни мачка?

На тези и много други такива въпроси трябва да намерим отговорите!
Да излезем и да покажем, че заслужаваме нещо повече от това, което ни предлагат днешните реалности!

Наистина... какво може повече от това да ни накара, стресне и събуди от страха, който ни е обзел ? Не се поддавайте на принципа – другите така правят, така ще правя и аз. Това е пагубно!

Но къде да идем, какво да правим ? Няма кой да направи промяната в теб, която искаш да видиш в останалите. Ключът към нашия просперитет започва от нас. Променим ли себе си, то тогава само ще гледаме как последователно идва промяната и в другите.
Никой не иска да чува подобни неща(особено покрай празниците), но само, защото се правим, че няма проблеми не значи, че те не съществуват. Продължим ли единствено да се оплакваме от положението си, а същевременно си караме по старите пътища, тогава не ще видим добро бъдеще за страната си...

Tihomir Borislavov, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар