сряда, 27 март 2013 г.

Трудно губим, но и трудно печелим

Момчетата на Любо Пенев направиха отличен мач срещу Дания и равенството бе най-малкото, с което можехме да си тръгнем от Копенхаген. Разбира се имахме и късмет през първото полувреме, но пък за сметка на това "червения динамит" без изтеглил печелившата карта с турския съдия.

Отборът ни показа значително израстване в тези квалификации, като продължава да бъде на позиция за бараж. Наред с добрите думи, обаче трябва да си признаем и някои проблеми. Вече четвърти мач с преките ни конкуренти за класиране на световното не можем да стигнем до трите точки. Да, нямаме нито една загуба, но нямаме и победа. Няма ги звезди от ранга на Стоичков, Костадинов, Балъков, Лечков, които да пречупят противниковия отбор.

Липсва ни ударна мощ и играчи в центъра на терена, които да задържат продължително време топката. Ако топката е в твоите крака, никой не може да ти вкара гол, който не вярва да пита Меси и компания.

Любо коригира доста неща в защита, но все още я няма стабилността от времето на Трифон Иванов, Петър Хубчев. Друг проблем, който може да ни препъне към Бразилия е късата резервна скамейка. Винаги щом има контузен или наказан състезател зейва огромна дупка в отбора. Само за сравнение можем да кажем, че на световното в САЩ 94 играчи, като Даниел Боримиров, Ивайло Йорданов, Петър Михтарски бяха резерви.

Тези неща са притеснително, но нека си и припомним, че преди началото на квалификациите никой не вярваше, че след шест мача в групата ще бъдем на позиция за бараж.

Важното е да вземем точка и от Италия пък за победа срещу пряк конкурент ще мислим в домакинския мач с Чехия.

Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар