събота, 22 ноември 2014 г.

Време е да събудим добродетелите...

Нормално е до спим по 8 часа нощем.
Но се питам денонощен сън от 25 години живо състояние ли е?
Време е да събудим добродетелите.

Истинският човек с чисто сърце е творец. Неговата противоположност действа разрушително и във вреда на хората. Единият създава, другият унищожава. Когато материалното във всяка негова форма и предназначение е приоритет в държавата над дишащите, това означава че сме на финалната права преди общия разпад. Не може да има такава несправедливост. 

Половината бедни и работещи за мизерни заплати българи издържат на свой гръб цялото мързеливо, неработещо, необразовано и раждащо банкоматни карти население. Пенсионерите еднократно ще получат едно нищо, което е просто жалко на фона на 143 милиона партийни субсидии, източени от джоба на бачкащите. 

Субсидиите се плащат от работещите българи, а не от неработещите. Нали прявилно се разбираме? Майките ще продължават да приемат бича на държавата, който лишава децата им от добавки, нищо че жените бачкат като волове и отглеждат неработещи и мързеливи подчовеци, за да дадат парите на простите и лентяйте, чието основно занимание е да раждат банкоматни карти. Нищо, че изборните кампании хвърлят на вятъра няколко десетки милиона лева държавни пари.

Ще наливаме бетон над мъртъв организъм и ще чакаме да се събуди и възроди, а хората в Мизия, Аспарухово, Горни Лом и т.н ще търсят начин да съберат някой спомен сред реки от кал и парченца от унищожените им животи. Нищо, че от една банка изчезнаха милиарди левове на хората, които бедният, гладният и умиращият българин отново за пореден път вече плати. Когато материалното е фикс в управлението по важност преди подкрепата на живота, значи програмата е към своя край!

Цвета Кирилова, журналист и председател на "Сдружение Азбукари"

Няма коментари:

Публикуване на коментар