четвъртък, 20 ноември 2014 г.

Цвета Кирилова: Глобите към КАТ да се плащат чрез SMS (ВИДЕО)

Това е двустранно престъпление, защото и от двете страни си подават ръце, тоест и двамата участват в едно престъпление. Това коментира Цвета Кирилова, председател на "Сдружение Азбукари" в сутрешния блок на "Нова телевизия" по повод на хванатия с подкуп пътен полицай.

"За мен е повече от необяснимо, защо вече повече от 25 години не е решен този проблем, все още си говорим, че има някои хора, които ги ловят, а други ги пускат. Докато това продължава устоите на държавата ще бъдат разрушени, факт, че има човек, който си позволява да рекетира друг на улицата, който вади пари от джоба си, за да плати висотата на държавния пагон. Когато си позволяваш да подкупваш държавен служител за мен е подронване на устоите на държавността", заяви Цвета Кирилова.


ВИДЕОТО МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК


Според блогъра Иво Мирчев вината на двамата не е еднаква. „Всички знаем, че когато ти кажат: „Какво правим сега? Къде работиш?”, е ясно нещата накъде са тръгнали”, заяви Мирчев.

„Проблемът действително е културата на обществото. Проблемът е, че когато се сравним с други страни, България е първа или втора в Европа по даване на подкупи”, заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

"Може да се измислят възможности и КАТ да стане по-открит за хората, които трябва да си плащат глобите. Вместо да се пише акт на улицата, то човекът, който е прегрешил трябва да има възможност да си плати санкцията чрез SMS. Така парите ще отидат в държавата. Много хората казват, че им е писнало да висят в КАТ, това е представителна извадка за дейността на неактивната държавна администрация", посочи Кирилова.

Всеки един граждани трябва да бъде активен при разкриването на подобни порочни практики. Корупцията се оказва най-добрия начин за възход в кариерата. Има правилните хора за всички неща и се намират хора, които да нарушават закона. Затова трябва и видео камера да прави запис на пътната проверка, завърши Цвета Кирилова.



Няма коментари:

Публикуване на коментар