понеделник, 7 април 2014 г.

Една безработна удари шамар на работодателите

След продължително ходене по интервюта за работа безработна варненка е написала писмо до всички работодатели. Изпратила го е насайта „Петел“, а той го е публикувал без редакционна намеса. Ето го и текста:

„Кой казва,че е трудно да си намериш работа в България? Особено сега, на прага на лятото.

Сайтовете бликат от предложения, а обявите са повече от примамливи. На пръв поглед, естествено.

Нормално е всеки работодател да търси млади и амбициозни хора, или не толкова млади, но задължително отговорни и да работят „в екип”.

Съвсем в реда на нещата е изискванията да са големи и очакванията от служителя – огромни…

Но, уважаеми работодатели, не е ли съвсем нормално и естествено, в обявите си за свободни места, да уведомявате хората каква заплата предлагате?!

Това ще е от полза не само за Вас, но и за тези, които са проявили интерес към свободното работно място. Защото, уважаеми собственици на фирми, ние, безработните, също нямаме време за губене по напразни интервюта, както и Вие, убедена съм.

Не е ли по-добре да обявите точната сума на парите, които предлагате за свободната позиция, за да кандидатстват хора, които са съгласни с нея?! Или просто Ви е срам, че за стотиците изисквания предлагате трохи? Оправданията за икономическата ситуация са ми дошли до гуша. Да не говорим,че звучат твърде несериозно.

Защо,например, в София заплатите са в пъти по-високи за същите позиции, като във Варна? Нима градът ни не е един от най-големите у нас?

И не се ли срамувате да изисквате много, а да давате жълти стотинки? Уважаеми работодатели, посмалете малко и бъдете честни с бъдещите си служители от самото начало. Гарантирам Ви, че от това ще спечелите и Вие, и тези, които се нуждаят от Вас. И не злоупотребявайте с нещастието на безработните, защото винаги има утре, а утре е възможно Вие да си търсите работа!

С уважение: една варненка, която си търси работа…

Няма коментари:

Публикуване на коментар