неделя, 1 март 2015 г.

Мадам В. очевидно е простила на Доган, старата любов ръжда не хваща...

Валерия Велева защити в студиото на Нова телевизия новия дълг, Владислав Горанов и ДПС. Тя нарече  неадекватно поведението на АБВ, които искат оставката на финансовия министър.

Какво се случи между гласуването, когато подкрепиха Горанов и вчера, когато  му поискаха оставката. Насаждат на пачи яйца Калфин –той е техен министър в правителството, чийто финансов министър искат да махат, възмути се Велева. Тепърва АБВ ще берат горчиви плодове, закани се журналистката. Тя не пропусна да засипе с комплименти финансовия министър, когото фамилиарно наричаше Влади Горанов. Той много израсна, изигра си тангото не с един а с няколко партньори и то го направи добре, възхити му се Велева.

В същото време тя обвини БСП в инфантилизъм , заради печатането на банктноти и плакатчета. Трябва сериозност. Опозицията игра театрално, но не и държавнически. Играта на митинги е по-скоро то сферата на шоуто. БСП спечели пред своя крайно ляв електорат, защото 16 млрд. са космически. Но не  е честно спрямо държавата, БСП много добре знае, че тези пари трябва да се вземат.  За разлика от БСП, ДПС игра държавнически. Във всяко действие на ДПС трябва да се търси дълбок замисъл. Няма дълбока договорка с ГЕРБ или механизми да спечелят. Те казват: ние сме партия, която защитава държавнически интереси.

Политическият психолог Антоанета Христова, която също беше в студиото разясни, че АБВ са първите, които са на терен за местните избори. Първанов вярва, че искреното послание е – ние сме против дълга. С приближаване на местните избори ще виждаме все повече сложността на коалицията, смята Христова.

Третата участничка в разговора, Нешка Робева, беше категорична, че във връзка с дълга е останал горчив привкус, че не всичко е изказано. Те трябваше да се подготвят и дебатите да са много преди гласуването и когато се излезе пред хората да е ясно и те да са убедени, че това е необходимо.

no-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар