четвъртък, 4 декември 2014 г.

Вестниците "Преса" и "Монитор" са пред фалит

Спирането на проекта "Южен поток" ще удари фатално няколко медии от империята на Делян Пеевски. След Нова година се очаква във финансов колапс да се окажат вестниците "Преса" и "Монитор".

Това ще принуди издателите да ги спрат. Тежки проблеми са налегнали още "24 часа", "Новинар", "Политика" и някои "жълти" издания - всекидневник и два седмичника, чието оцеляване ще е повече чудо, отколкото финансова логика.

Това съобщиха за Фрог нюз източници от х-л "Берлин" в Бояна, считан за база на Делян Пеевски, както и на министри от сегашното и предишното правителство.

Причината за тежката ситуация е спирането на държавните пари към фирмите, изпълнителки в строителството на "Южен поток" на територията на България.

Източници от ДАНС пък признаха, че е в ход раследване на процедурата по провеждане на конкурс за фирмите, участващи в "Южен поток". Причината е накзателната процедура от страна на Европейската комисия срещу нашата страна за избор на изпълнител.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова също призна, че на 2 юни има стартирала наказателна процедура от ЕК срещу България по 3 точки. Едната е именно за съмненията около провеждането на търга. "Очевидно съществуват съмнения за манипулация. Трудно е да кажа в чия полза", коментира Петкова по Нова тв.

Точно това ще изяснява ДАНС, а също и прокуратурата.

Всеизвестно е, че водеща роля в проекта "Южен поток" има фирма "Водстрой 98", която е считана за близка до депутата от ДПС Делян Пеевски. Много връзки водат към подобно заключение.

frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар