неделя, 5 януари 2014 г.

До момента, в който най-сетне се появи часовникарят...

"Когато вътрешният часовник на човека изостава от вселенското време, той остарява много бързо и се превръща в старец още на петдесет. Когато вътрешният му часовник избързва, той се превръща в самотник.

Изтеклата 2013 г. беше година, в която вътрешните часовници на хората в България показваха най-различно време. Нещо повече, те нямаше как, откъде да си сверят часовниците. Никой нямаше представа от точното време в тази държава.

Знаете колко прецизен механизъм е един часовник. И как не можеш да го поправяш с тесла и чук. Ако всички часовници работят, но само един от тях е сверен точно, след известно време и другите часовници започват да показват точното време. Въпросът е един часовник поне да показва точното време.

В България през изтеклата година такъв часовник нямаше. Затова сега пазете като зеницата на очите си точното време на сверените си в дванайсет вътрешни часовници. Вършете си работата с любов и призвание. Вярвайте. Четете. Слушайте хубава музика. Защото точно ти можеш да се окажеш човекът с точното време. До момента, в който най-сетне се появи часовникарят..."

Галина Асенова, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар