неделя, 22 март 2015 г.

Велизар Енчев прави Движение за радикална промяна

Независимият депутат Велизар Енчев ще сформира Движение за радикална промяна на 4 и 5 април в Арбанаси, обяви самият той пред Нова телевизия. Енчев допълни, че се надява движението да се превърне в партия.

"Тръгваме с Движение за радикална промяна, то наистина е радикално и копира в много отношения поведението на СИРИЗА. Време е да кажем "Не" на тази политическа система, на тази парламентарна конфигурация, която измами, с малки изключения всички, български граждани, подчерта Енчев.

По думите му новата партия няма да има лидерско начало. Независимият депутат обясни, че движението ще има колективно ръководство и колективно вземане на решенията. Основна цел ще е да бъдат наложени млади хора.

"Ние сме хора от народа, не сме от тази престъпна олигархия", увери Енчев и каза, че движението е социално, не е ляво. "Но много от неговите социални послания са леви", допълни депутатът.

Той беше категоричен, че основната точка, по която ще работи новото движение, ще е борба с бедността. Той смята да копира първите закони на гръцката крайно лява партия СИРИЗА. По думите му това е Законът срещу бедността, който изисква революционна борба срещу олигарсите.

"Ние ще направим това. Първа точка - няма да изневерим на своите обещания и на обещанията към избирателите. Това, което сме обещали, ние ще го изпълним, ако не го изпълним, имате право да ни търсите сметка и ние ще подадем оставка", подчерта Енчев. Какво направиха АБВ и ПФ, точно обратното на това, което обещаваха на своите избиратели", каза Енчев.

Той бе категоричен, че в България трябва да се въведе скандинавско облагане на доходите - хората с доходи над 1 млн. лева да се облагат със 70%. "Не може да има толкова богати хора, а толкова малко да се облагат", добави още Енчев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар