четвъртък, 29 януари 2015 г.

Гаджето на Лукарски си направи НПО, дали ще вземе държавна субсидия?

Гаджето на икономическия министър Божидар Лукарски - Ива Йорданова обяви, че е направила НПО "Българи без граници". Целта е да помага на българите, който живеят в чужбина.

Тя каза, че ще продължи да работи за българите в чужбина чрез гражданската платформа "България без граници". Платформата ще представлява интернет електронен блок, който ще събира проблемите на сънародниците ни в чужбина и ще уведомява институциите за тях, обясни Йорданова. Българите в чужбина са хората, които правят България по-голяма и ако държавата няма идея как да ги интегрира, какъв е смисълът, попита Йорданова.

Ще следим внимателно дали НПО-то ще получи държавна субсидия за своята дейност и на какво основание ще стане това.

Ако през октомври подадох оставка, без да се намирам в конфликт на интереси, сега вече съм. Председателят на Агенцията се назначава след решение на Министерски съвет. Ако кандидатурата ми бъде преценена като най-добрата, спекулациите ще бъдат още по-големи. Човек може да работи за каузата си в институция и извън институция. Аз избрах втория начин. Взех това решение, когато партньорът ми се закле като министър. Смятам, че има вътрешно-морални граници, които човек не бива да прекрачва. Това заяви пред bTV временно изпълняващия длъжността зам.-директор на Агенцията Ива Йорданова, която е приятелка на министъра на икономиката Божидар Лукарски. 
Ива стана известна в публичното пространство с участието си в танцовален конкурс в "Шоуто на Слави".


Няма коментари:

Публикуване на коментар